top of page
Поиск

VII Альтернативно-інклюзивна олімпіада «Ми - чемпіони».

Одним із напрямів гуманізації системи освіти України є включення дітей з особливими освітніми потребами в освітній простір. Інклюзивна освіта – це та складова гуманітарної політики кожної сучасної країни, яка свідчить наскільки її суспільство захищає невід'ємні права людини.

19 грудня 2023 року за підтримки Тернопільської міської ради, управління освіти і науки, Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу (ЛАБОРАТОРІЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ ТА ЛІДЕРСЬКИХ ЗДІБНОСТЕЙ), ГО «Спеціальна Олімпіада України» на базі комунальної установою «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Тернопільської міської ради відбулася VІІ альтернативно-інклюзивна олімпіада для дітей з особливими освітніми потребами «Ми - чемпіони».

Метою олімпіади є впровадження інклюзивних цінностей у практику та привернення уваги до дітей з особливими освітніми потребами, захисту їх гідності, прав та благополуччя.


Синельникова І.С. фахівець (консультант) обрала завдання  присвячені пізнавальним процесам людини, які дали можливість дітям більше пізнати науку  “психологія”. Учасники олімпіади дізналися про цікаві психологічні факти, прийняли участь у психологічній вікторині, малювали, виконували завдання на дослідження пам’яті, уваги, мислення.


Федінчук О.П. фахівець (консультант) залучила учасників до розв'язання нестандартних математичних  завдань на зимову тематику. Робота включала знання програмового матеріалу: вміння дітей виконувати арифметичні дії в межах 10. На основі  розв'язання практичних  завдань творчого характеру, що змушували  дітей подумати, можна було виявити рівень  розвитку уваги, пам'яті,  логічного мислення та математичних здібностей.



Вишневська Н.М. фахівець (консультант) разом з учасниками олімпіади  виконувала вправи на розвиток слухового сприйняття, логічного мислення, творчої уяви. Діти демонстрували  свою  інтонаційну виразність мовлення, розумові, творчі здібності, нестандартне мислення.  Розказували  знайомі казки, впізнавали казки з уривків.  Інсценізували казку «Рукавичка» та придумували свою кінцівку казки.


Учасники разом з Ворком В.І. фахівцем (консультантом) створювали атмосферу свята з використанням рухливих ігор та естафет. Саме цей ігровий підхід найкращий для дітей і сприяє розвитку у них спритності, швидкості, вміння орієнтуватися в просторі та покращує координаційні здібності, також викликає масу позитивних емоцій.


Всі дітки отримали сертифікат учасника VІІ альтернативно-інклюзивна олімпіада та подарунки від ГО «Спеціальна Олімпіада України».

27 просмотров

Недавние посты

Смотреть все

«Довідник безбар'єрності»

В Україні з'явився «Довідник безбар'єрності» - гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар'єрної мови. «Довідник безбар'єрності» включає в себе чотири розділи: «Складові безбар

bottom of page